MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Te osoby powinny włączyć do diety koperek. Takie są skutki jego jedzenia

OPRAC.:
Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Wideo
od 7 lat
Koperek choć dość niepozorny ma w kuchni wiele zastosowań, a dodatkowo ma bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Okazuje się, że ma wiele właściwości zdrowotnych dlatego warto włączyć go do diety osób z wieloma schorzeniami. Oczywiście warto aby to zioło wzbogaciło dietę zarówno dzieci, dorosłych jak i seniorów.

Koperek znany był już w starożytnej Grecji. Aktualnie używamy go w kuchni do ziemniaków, ogórków, kapusty, dań mięsnych, ryb, zup czy sosów.

Przeczytaj: Tym osobom mogą zaszkodzić młode ziemniaki. Przy tych chorobach lepiej ich nie jeść

Jest źródłem witamin takich jak witamina C, D, E, K, a także witamin z grupy B. Znajdziemy w nim też magnez, żelazo, fosfor, potas. W składzie znajdziemy również przeciwutleniacze (takiej jak: anetol, kwercetyna i limonen).

Oto kiedy warto jeść koperek

Koperek idealnie pasuje do ziemniaków, ogórków czy młodej kapusty. A dlaczego warto włączyć go do diety? W galerii poniżej zobaczcie, jakie zalety ma jedzenie koperku:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski