4. Kurczak z sezamem
Ten prosty składnik odmieni smak zwykłego kurczaka. Uprażone ziarna sezamu dodajemy pod koniec smażenia. Dla podkreślenia aromatu warto pokropić danie sosem sojowym jeszcze na patelni.
5. Jajecznica po gruzińsku
Kolejna bardzo prosta i szybka w wykonaniu potrawa, czyli tradycyjna jajecznica w nowej odsłonie. Podsmażamy czosnek z pomidorami, po kilku minutach, gdy uzyskamy gęstą pulpę pomidorową – wbijamy jajka i smażymy jeszcze chwilę, w zależności od preferencji.
6. Domowe burgery
Wykonanie burgerów w domu jest dziecinnie proste. Jeśli mamy nieco więcej czasu – warto pokusić się o samodzielne przygotowanie mięsa, w przeciwnym razie gotowe burgery kupimy w większości sklepów spożywczych. Oprócz tego potrzebujemy jeszcze dobrego pieczywa i dodatkowych składników, takich jak np. sałata, ogórek, cebula, czy pomidory.
7. Sałatka „na bogato”
Większość osób twierdzi, że sałatką nie można się najeść. Jest w tym trochę prawdy, ale jeśli odpowiednio ją przyrządzimy, może być pełnowartościowym i sycącym posiłkiem. Podstawą jest wybór kilku bardziej kalorycznych składników, takich jak smażony kurczak, ser feta, oliwki czy też orzechy i nasiona.