Czarne jedzenie podbija internet. O co chodzi? Zobacz top 10 pomysłów na czarne potrawy [zdjęcia]
Czarne spaghetti - jedlibyście?
Czarny kolor podbija świat kulinarny! Internauci oszaleli na punkcie barwienia swoich potraw na... czarno! Wszyscy piją teraz czarną latte i czarną lemoniadę do czarnych lodów.
O co chodzi w nowej modzie na czarne jedzenie? Wszystkiemu winne są dodatki spożywcze, nadające jedzeniu czarną barwę. Są to między innymi: czarny sezam, węgiel leczniczy, czarny ryż, czy lukrecja. Jak ostrzegają dietetycy, wymienione dodatki, choć są naturalne, w nadmiarze mogą okazać się bardzo szkodliwe. Szczególnie dotyczy to węgla aktywnego, którego nie powinno się spożywać na co dzień, ponieważ może przyczynić się do niedoborów pokarmowych a także może źle reagować z niektórymi przyjmowanymi lekami. Radzimy zatem zachować umiar, bawiąc się czarnym jedzeniem.
Czarne jedzenie podbija internet. O co chodzi? Zobacz top 10 pomysłów na czarne potrawy [zdjęcia]
Czarne risotto - jedlibyście?
Czarny kolor podbija świat kulinarny! Internauci oszaleli na punkcie barwienia swoich potraw na... czarno! Wszyscy piją teraz czarną latte i czarną lemoniadę do czarnych lodów.
O co chodzi w nowej modzie na czarne jedzenie? Wszystkiemu winne są dodatki spożywcze, nadające jedzeniu czarną barwę. Są to między innymi: czarny sezam, węgiel leczniczy, czarny ryż, czy lukrecja. Jak ostrzegają dietetycy, wymienione dodatki, choć są naturalne, w nadmiarze mogą okazać się bardzo szkodliwe. Szczególnie dotyczy to węgla aktywnego, którego nie powinno się spożywać na co dzień, ponieważ może przyczynić się do niedoborów pokarmowych a także może źle reagować z niektórymi przyjmowanymi lekami. Radzimy zatem zachować umiar, bawiąc się czarnym jedzeniem.
Czarne jedzenie podbija internet. O co chodzi? Zobacz top 10 pomysłów na czarne potrawy [zdjęcia]
Czarne sushi - jedlibyście?
Czarny kolor podbija świat kulinarny! Internauci oszaleli na punkcie barwienia swoich potraw na... czarno! Wszyscy piją teraz czarną latte i czarną lemoniadę do czarnych lodów.
O co chodzi w nowej modzie na czarne jedzenie? Wszystkiemu winne są dodatki spożywcze, nadające jedzeniu czarną barwę. Są to między innymi: czarny sezam, węgiel leczniczy, czarny ryż, czy lukrecja. Jak ostrzegają dietetycy, wymienione dodatki, choć są naturalne, w nadmiarze mogą okazać się bardzo szkodliwe. Szczególnie dotyczy to węgla aktywnego, którego nie powinno się spożywać na co dzień, ponieważ może przyczynić się do niedoborów pokarmowych a także może źle reagować z niektórymi przyjmowanymi lekami. Radzimy zatem zachować umiar, bawiąc się czarnym jedzeniem.