8. CEBULA
Nie trzymajmy w lodówce cebuli. Mało tego, że straci smak, stanie się miękka i szybciej spleśnieje, to jej intensywnym zapachem przejdzie cała lodówka i pozostawione w niej produkty.
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]
9. POMIDORY
Spróbujcie pomidora, który leży w lodówce, a takiego, który przechowywany jest poza nią. Różnica w smaku kolosalna. Te trzymane w lodówce tracą ten wyjątkowy smak. Zimna temperatura źle wpływa także na ich „konsystencję”.
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]
10. ZIEMNIAKI
Dla ziemniaków, podobnie jak dla pomidorów lodówka nie jest dobrym miejsce. One także stracą przez to swój smak. Dodatkowo naprawdę niskie temperatury sprawiają, że ziemniaki stają się słodsze. A to wszystko przez to, że skrobia zamienia się w cukier prosty.
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]