4. CZOSNEK
Czosnek często pojawia się w lodówce. A nie jest to dobre miejsce dla niego. Nie chodzi o to, że straci swoje właściwości. Jego zapach jest często dość intensywny i może przenieść się na pozostałe produkty.
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]
5. MIÓD
Na drzwiczkach wielu lodówek obok jajek, margaryny, znaleźć można miód. Jeśli tak macie, natychmiast go stamtąd zabierzcie. Pamiętajcie, że miód pod wpływem zimna krystalizuje się, co utrudnia m.in. łatwe rozsmarowywanie. Aby nadawał się do spożycia, może spokojnie stać w szafce
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]
6. CYTRYNA
Cytryny przechowywana w lodówce szybciej się psują i tracą smak
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]
7. OLIWA
Oliwa trzymana w lodówce starci swoje walory smakowe. Oleje i oliwy najlepiej przechowywać w szafce kuchennej. Suchym i zaciemnionym miejscu.
Czytaj również: 15 warzyw i owoców, które zawierają nawięcej pestycydów
Sprawdź: Pyszne pomysły na grilla [PRZEPISY]