W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka

Materiał partnera zewnętrznego
Marocchino Fondente SKŁADNIKINa 1 porcję•	1 espresso•	wiórki ciemnej czekolady •	gorzkie kakao w proszku•	czarny pieprz mielony•	gorąca, mleczna piankaPRZYGOTOWANIEW małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady. Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.
Marocchino Fondente SKŁADNIKINa 1 porcję• 1 espresso• wiórki ciemnej czekolady • gorzkie kakao w proszku• czarny pieprz mielony• gorąca, mleczna piankaPRZYGOTOWANIEW małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady. Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.
Świętowanie Dnia Matki najlepiej rozpocząć od śniadania niespodzianki, które zainauguruje wspólne celebrowanie tego wyjątkowego dnia. Trudno wyobrazić sobie takie śniadanie bez aromatycznej kawy, możesz jednak zaskoczyć Mamę sposobem, w jaki ją podasz. Kawa może stać się niespodziewanym składnikiem także samych dań, z których skomponujesz śniadaniowe menu. Jak łączyć kawę w potrawach z innymi smakami, tak by tworzyły harmonijną kompozycję, podpowiadają eksperci z Centrum Szkoleniowego Lavazzy w Turynie. Przekonaj się, jak łatwo i na ile sposobów możesz sprawić przyjemność Mamie jej ulubioną kawą.

Przygotowania rozpocznij z samego rana lub nawet dzień wcześniej, w zależności od tego, na jakie dania się zdecydujesz. Weź pod uwagę jakie smaki Mama lubi najbardziej, czy woli śniadania słodsze, czy bardziej wytrawne. Cokolwiek wybierzesz, warto zacząć od kawy! Energetyzująca Marocchino Fondante, ze słodką czekoladową nutą i dodatkiem czarnego pieprzu będzie idealna na rozpoczęcie dnia, a Kawa po wiedeńsku wniesie do świątecznego poranka nieco klasycznej elegancji, niczym z wiedeńskiej kawiarni. Możesz zaskoczyć Mamę serwując oryginalny Chlebek Kalmut, podawany z boczkiem… na słodko. Jako pozycja bardziej „tradycyjna”, doskonale sprawdzi się proste w wykonaniu, a równocześnie niebanalne Ciasto z kokosem i kaszą jęczmienną. A gdyby niespieszna celebracja świątecznego śniadania nieco się przeciągnęła, doskonałym pomysłem na lekki lunch będzie Kawowe tagliatelle!

ŻYCZYMY UDANEGO ŚWIĘTOWANIA DNIA MATKI, JUŻ OD WCZESNEGO PORANKA!

Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet