Co jeść, by wzmocnić organizm? [WIDEO]

red./ x-news
x-news
Okres przesilenia jesiennego dla wielu osób oznacza niski poziom energii i częste przeziębienia. Dietetyk Zuzanna Antecka opowiedziała, jak ustrzec się przed chorobami w okresie jesiennym. Co jest najlepszym źródłem witamin?

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Michał

Umiarkowana codzienna dieta, uboga w mięso, ale za to bogata w witaminy i enzymy. Prawie codziennie piję sok z warzyw i owoców które sam wyciskam. Stosuję się do porad terapiasokami.pl/gdzie-szukac-witamin. Staram się słuchać czego organizm chce i jem kiedy poczuję głód, dzięki temu mam super dobre zdrowie i wigor oraz szczupły wygląd. Obok diety ćwiczę i aktywnie spędzam wolny czas na świeżym powietrzu.

G
Grzegorz
Jak zdrowo jesz, biegasz, to po co bierzesz jakieś syntetyczne świństwo? Wzmacniaj odporność witaminą C, najlepiej Ascolipem, bo to liposomalna postać witaminy C.
k
kiri
W sumie to ciekawe, że zawsze w okresie jesiennym wszyscy sobie przypominają o tym, że trzeba dbać o odporność, a tak naprawdę nie da się zbudować dobrej odporności w dwa tygodnie, ale wymaga to dłuższego czasu. Paradoksalnie lato jest świetnym okresem na budowanie odporności, a później należy jedynie trochę wzmocnić działania. Ja staram się jeść dużo warzyw i owoców, codziennie trochę biegam lub idę na długi spacer i jesienią jedynie dodaję preparat wzmacniający Pepthym X Thymus z wyciągiem z grasicy i witaminą C i jakoś udaje mi się nie łapać infekcji.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet