- W moim poprzednim życiu byłem reżyserem, scenarzystą, menedżerem artystów i producentem telewizyjnym – mówi o sobie Michał Bryś. Przez 15 lat pracy w branży muzycznej i telewizyjnej udało mu się osiągnąć wiele sukcesów, zdobyć uznanie i pracować z najlepszymi, m.in.: z zespołem Hey, Kasią Kowalską, Kasią Nosowską, Perfectem i wieloma innymi artystami.
Michał Bryś będąc u szczytu kariery, porzucił dotychczasową pracę i zajął się gotowaniem!
Szef kuchni L’enfant Terrible, jednej z najlepszych warszawskich restauracji, w zaledwie dwa lata zdobył uznanie gości oraz został doceniony i nagrodzony przez krytyków kulinarnych.
Michał Bryś zdobywał doświadczenia zawodowe na stażach w najlepszych restauracjach świata: De Librije w Zwolle (3 gwiazdki Michelin), The Ledbury w Londynie (2 gwiazdki Michelin), Geranium w Kopenhadze (3 gwiazdki Michelin), The Harwood Arms w Londynie (1 gwiazdka Michelin). Jednak pierwszą profesjonalną kuchnią, w której nowy prowadzący "Hell's Kitchen" miał szansę odbyć staż było Atelier Amaro - pierwsza polska restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin.
***
Jak zatrzymać smak letnich owoców?, wideo: DD TVN/x-news
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Aneta Zając będzie miała na głowie komornika?! Krawczyk nie ma już nic do stracenia
- Tak na co dzień wygląda Opozda. Spójrzcie tylko na te miny [ZDJĘCIA]
- Dwa auta na komunię, co dalej?! Rutkowscy o szczegółach urodzin syna
- Zwyciężczyni "Top Model" zgarnęła 200 tys. złotych. Ma nietypowy pomysł, jak je wydać