5 z 6
Zdecydowanie urozmaicimy przekąski, jeśli wzbogacimy je o...
fot. pixabay

Sosy i dipy

Zdecydowanie urozmaicimy przekąski, jeśli wzbogacimy je o sos czy dip. Surowe warzywa może nie stanowią kuszącej alternatywy dla słodkich batoników, ale z dodatkiem np. dipu serowego będą konkurencyjne. Warto jednak płynne dodatki pakować osobno i połączyć je np. z sałatą tuż przed jedzeniem. Znacząco przedłuży to świeżość miękkich warzyw absorbujących płyny, takich jak sałata, pomidor czy szpinak. Sosy i dipy to też pole do eksperymentowania. Wystarczą 3 składniki, aby stworzyć naprawdę pyszne kombinacje. Jako bazy możemy użyć jogurtu, masła orzechowego, sosu sojowego albo olejów. Następnie możemy wzbogacić mieszankę o świeże zioła, przyprawy czy sok z cytryny, zgodnie z preferencjami naszego dziecka.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Lanie wosku przez klucz i układanie butów. Andrzejki w czasach PRL-u

Lanie wosku przez klucz i układanie butów. Andrzejki w czasach PRL-u

Polecamy

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Jej marzeniem było stworzenie rodziny. Została jedną z najpiękniejszych aktorek

Jej marzeniem było stworzenie rodziny. Została jedną z najpiękniejszych aktorek

Sweter z wełną za niecałe 40 złotych! Spójrz na te ciepłe i miękkie ubrania

Sweter z wełną za niecałe 40 złotych! Spójrz na te ciepłe i miękkie ubrania