1 z 11
Przygotowanie grzybów krok po kroku - do spożycia, suszenia, mrożenia, marynowania
2 z 11
Zbieranie grzybów we wszystkich lasach państwowych jest w...

1. Zbiór grzybów

Zbieranie grzybów we wszystkich lasach państwowych jest w pełni legalne. Najlepiej używać do tego szerokiego, płaskiego koszyka lub łubianki. Zbieranie grzybów do plastikowej siatki lub wiadra grozi ich zaparzeniem, pognieceniem, a w efekcie - koniecznością wyrzucenia.

3 z 11
Pierwszą czynnością przygotowującą grzyby do spożycia lub...

2. Segregacja

Pierwszą czynnością przygotowującą grzyby do spożycia lub dalszego przetworzenia jest posegregowanie ich na poszczególne, zebrane gatunki.

4 z 11
Grzyby należy zjeść lub przygotować do przechowania...

3. Czas na przygotowanie

Grzyby należy zjeść lub przygotować do przechowania najpóźniej w ciągu jednej doby od zebrania. Trzymane poza lodówką - szybko się zepsują. Resztek grzybowych potraw nie należy przechowywać zbyt długo. Jedzenia zawierającego grzyby nie należy wielokrotnie podgrzewać.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

„To będzie mój mąż”. Małgorzata Trzaskowska zakochała się w koledze swojego brata

„To będzie mój mąż”. Małgorzata Trzaskowska zakochała się w koledze swojego brata

Tak wyglądała królowa piosenki lata temu. Maryla Rodowicz na archiwalnych zdjęciach

Tak wyglądała królowa piosenki lata temu. Maryla Rodowicz na archiwalnych zdjęciach

Fatum Dalidy. Zły los wielkiej gwiazdy, której towarzyszyły światowa sława i śmierć

Fatum Dalidy. Zły los wielkiej gwiazdy, której towarzyszyły światowa sława i śmierć

Zobacz również

Tak wyglądała królowa piosenki lata temu. Maryla Rodowicz na archiwalnych zdjęciach

Tak wyglądała królowa piosenki lata temu. Maryla Rodowicz na archiwalnych zdjęciach

Fatum Dalidy. Zły los wielkiej gwiazdy, której towarzyszyły światowa sława i śmierć

Fatum Dalidy. Zły los wielkiej gwiazdy, której towarzyszyły światowa sława i śmierć