Trwa sezon na złocistą kukurydzę. Jakie są jej właściwości?

red
x-news
Kukurydza to głównie skrobia i białko. Jednak najbardziej cenimy ją jako dobre źródło witamin: A, C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego.

Z kukurydzy wytwarzane są inne produkty: mąka kukurydziana, kasza czy też olej kukurydziany. Z jej odpadków wytwarza się niepopularny syrop glukozowo-fruktozowy. Mąka kukurydziana nie ma w swoim składzie glutenu, co jest ogromną zaletą.


Zobacz także:

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

J
Jurek

Kukurydza jest smaczna, zwłaszcza prażona. Czerpię witaminy z soków warzywno-owocowych. Piję soki wg. porad terapiasokami.pl/gdzie-szukac-witamin i to działa. Dobre zdrowie, młody wygląd i wigor są tego dowodem. Do tego wolny czas spędzam aktywnie na świeżym powietrzu. To wszystko dba o moją odporność na choroby i stres.

Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet