Karolina Głogowska
RedaktorStrona Kuchni
3 materiały
Jestem związana z mediami od 2010 roku, a pisanie to moja praca i pasja. Po godzinach tańczę flamenco, śpiewam w zespole muzycznym lub piszę powieści psychologiczne. Miłość do gotowania i dobrego jedzenia odziedziczyłam w genach. Mój prapradziadek był kuchmistrzem na dworze Franciszka Józefa I, a dziadek prowadził restaurację. Mieliśmy owoce i warzywa z własnego ogrodu, samodzielnie wędzone ryby i mięsa. Szanuję tradycyjne przepisy, jednak rzadko się ich trzymam. Zawsze coś modyfikuję i ulepszam, składniki dodaję na tzw. oko, na podstawie smaku odtwarzam dania z podróży. Moje ukochane, kulinarne destynacje to Tajlandia i Włochy. Wolę wytrawnie i pikantnie, ale na ostatni posiłek wybrałabym mango sticky rice.
Surówka piękności odmieni twój wygląd i samopoczucie. Pyszna i prosta do zrobienia
Jeśli lubisz nocną owsiankę, to pokochasz surówkę piękności Heleny Rubinstein. Przepis na owsiankę na wodzie jest starszy i jeszcze zdrowszy. Zawiera same...
Najpopularniejsze drinki na sylwestra. Bez problemu zrobisz je w domu
Kawa, sok z czarnego bzu, imbir i miód. Te zaskakujące składniki są bazą najpopularniejszych drinków mijającego roku. Nie musisz iść do baru ani posiadać...
Keto sernik z ajerkoniakiem. W święta możesz go jeść bez wyrzutów sumienia
Trudno wyobrazić sobie święta bez sernika. Na szczęście nie musimy tego robić, nawet jeśli jesteśmy na diecie, również ketogenicznej. W tym przepisie na pyszny,...