Bistro La Rosa Łódź po programie Kuchenne Rewolucje [MENU MAGDY GESSLER]

pb
Bistro La Rosa w Łodzi po udziale w programie Kuchenne Rewolucje
Bistro La Rosa w Łodzi po udziale w programie Kuchenne Rewolucje Bistro La Rosa / Facebook
Bistro La Rosa w Łodzi to kolejna restauracja, która rozpoczęła nowe życie dzięki programowi Magdy Gessler Kuchenne Rewolucje. La Rosa to dawne Bistro Oliwka, założone przez byłego menedżera kilku warszawskich restauracji. Jak radzi sobie Bistro La Rosa? Co znajdziemy w menu? Sprawdziliśmy też ceny!

Bistro Oliwka - trochę Włoch, trochę Polski
Bistro Oliwka to lokal założony przez Daniela, byłego menedżera kilku dobrych warszawskich restauracji. Mając spore doświadczenie zamarzył o własnym biznesie. - Razem z żoną Karoliną przeprowadzili się do jej rodzinnej Łodzi, gdzie kobieta miała własne mieszkanie i wsparcie rodziców, tak cenne przy opiece nad małym dzieckiem - czytamy w zapowiedzi kolejnego odcinka programu Kuchenne Rewolucje.

Bistro Oliwka serwowało głównie włoskie menu. Ale jakoś lokal nie zapełniał się gośćmi. Do karty zawitały więc także polskie dania. Ale i to nie przyciągnęło łodzian. Lekarstwem na te programy miała być Magda Gessler.

Bistro La Rosa - znów po włosku
- Pani Magda zarzuciła nam, że mieliśmy być włoską restauracją, a stawialiśmy na typowe polskie dania. Dzięki wizycie restauratorki do naszego menu trafiło więcej przysmaków znanych z Półwyspu Apenińskiego - mówi Karolina Barszcz, właścicielka Bistro La Rosa.

Bistro La Rosa - menu, ceny
Nową nazwę lokalu oraz menu zdeterminowała tapeta na ścianie z pl. św. Marka w Wenecji. Dzięki temu klienci Bistro La Rosa mogą posmakować palety makaronów tagliatelle z cielęciną, kremu z pieczonych pomidorów (pappa al pomodoro) i carpaccio na pieczonych burakach. W menu znajdziemy również knedle z węgierką i konfiturą z płatków róży (9 zł), tiramisu i sernik (7 zł).

- Oferujemy również trochę polskiej kuchni np. polędwiczki w sosie oliwkowym, sznycel z jajkiem sadzonym i schabowego z ziemniakami, który zdaniem pani Magdy jest najlepszy w Łodzi. Danie obiadowe kosztuje 17 zł, a w zestawie z zupą 20 zł - dodaje Karolina Barszcz.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Bistro La Rosa Łódź po programie Kuchenne Rewolucje [MENU MAGDY GESSLER] - Gazeta Wrocławska

Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet