5 z 7
Lucyna Ćwierczakiewiczowa (1826-1901) – to znana polska...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Lucyna Ćwierczakiewiczowa (1826-1901) – to znana polska kucharka i publicystka. Zrewolucjonizowała naszą gastronomię i była pierwszą osobą w Polsce, która zarabiała na pisaniu książek kulinarnych.

6 z 7
Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni,...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni, która zdobyła 3 gwiazdki Michelin. Uznawana jest powszechnie za matkę nowoczesnej kuchni francuskiej. Dzięki swoim osiągnięciom ustanowiła Lyon jako kulinarną stolicę Francji.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Grube kożuchy, futrzane czapki i szale. Tak wyglądała zima w PRL-u

Ogromna marmurowa wanna i stylowa kuchnia. Oto dom Małgorzaty Sochy

Ogromna marmurowa wanna i stylowa kuchnia. Oto dom Małgorzaty Sochy

Polecamy

Od ślubu do rozwodu w ekspresowym tempie. Historie polskich celebrytów

Od ślubu do rozwodu w ekspresowym tempie. Historie polskich celebrytów

Jej marzeniem było stworzenie rodziny. Została jedną z najpiękniejszych aktorek

Jej marzeniem było stworzenie rodziny. Została jedną z najpiękniejszych aktorek

Ogromna marmurowa wanna i stylowa kuchnia. Oto dom Małgorzaty Sochy

Ogromna marmurowa wanna i stylowa kuchnia. Oto dom Małgorzaty Sochy