Kulinarne rewolucjonistki. Poznaj 5 niezwykłych kobiet, które zmieniły oblicze gastronomii
Poznaj kobiety, które zmieniły oblicze gastronomii. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem
Ewa Wachowicz jest znaną polską producentką, dziennikarką, kucharką i jurorką polskiej edycji programu Top Chef. Jest pierwszą kobietą w Polsce, która na tak szeroką skalę połączyła karierę telewizyjną z pasją kulinarną.
Nigella Lowson jest obecnie jedną z najbardziej rozpoznawalnych kucharek i publicystek na świecie. To ona pokazała kuchnię prawdziwą i bez kompleksów.
Jej książki sprzedawane są w milionach egzemplarzy. Fani doceniają m.in. praktyczne porady, ciekawe przepisy i wesołe, pełne dystansu anegdoty.
Julia Child (1912-2004) to znana amerykańska szefowa kuchni, ikona telewizji i pisarka, która spopularyzowała w USA francuską kuchnię. Jej książki m.in. Mastering the Art of French Cooking z 1961 są do dziś bestselerami i pozycją obowiązkową w biblioteczce każdego kucharza. Zasłynęła także dzięki prowadzonym przez nią programom kulinarnym, przede wszystkim The French Chef.