5/21
[sc]Koronawirus. To kłopot dla Magdy Gessler[/sc]...
fot. materiały prasowe

[sc]Koronawirus. To kłopot dla Magdy Gessler[/sc]
- Obecnie największą moją udręką związaną z pandemią koronawirusa jest zamykanie świata - zapewnia Magda Gessler. - Zawsze największą dla mnie motywacją do tego, żeby pracować tak ciężko, jak pracuję, było zwiedzanie świata, którego jeszcze nie znam. Do moich ukochanych miejsc należy Kraj Basków i San Sebastián. Tam są wspaniałe produkty, najlepsze jedzenie na świecie, trzydzieści dwie gwiazdki Michelina w tamtejszych restauracjach. Lubię też Meksyk, ale ten nad oceanem. Potrzebuję pracy i podróży. Mam wrażenie, że mam do tego coraz więcej sił, także nadprzyrodzonych, tak to trzeba nazwać.

6/21
[sc]Magda Gessler zdradza swój grzeszek[/sc]...
fot. Grzegorz Gałasiński

[sc]Magda Gessler zdradza swój grzeszek[/sc]
- Na wakacjach omijajmy restauracje, gdzie menu wygląda tak: tatar z łososia, sałatka colesław, grecka, żurek albo rosół, kurczak, kurczak, kurczak i kurczak, czasami wieprzowina - radzi. - To jest najgorsze jedzenie jakie może być, wykonane według standardów, w taki sam sposób w całej Polsce. Zapewniam, że siedemdziesiąt procent restauracji ma właśnie takie menu.

- Mam jeden grzeszek kulinarny, któremu czasem ulegam - przyznaje. - Kiedy jestem wściekła, albo bardzo zmęczona, albo bardzo niepocieszona, raz na miesiąc, w hotelu, zjadam czekoladowy batonik i wypijam małego jacka danielsa.

7/21
[sc]Magda Gessler poleca:[/sc]...
fot. Grzegorz Gałasiński

[sc]Magda Gessler poleca:[/sc]

Flaki cielęce
Składniki:
- flaki cielęce 1,5 kg
- 4 marchewki
- 2 selery
- 4 pietruszki
- 1 seler naciowy
- 1 kość wołowa (ze szpikiem)
- masło 50 g
- 2 ząbki czosnku
- majeranku 10 g
- parmezanu 50 g

Wystawić wywar z kości, 2 marchewek, 1 selera, 2 pietruszek + sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu 2,5-3 godz. W międzyczasie kroimy flaki na małe paski i obgotowujemy je dwa razy w innym garnku. Kroimy warzywa w cienkie paski i obsmażamy na maśle na patelni. To samo robimy z flakami dodając jeszcze czosnek, imbir i gałkę muszkatołową. Wrzucamy do wysokiego garnka i zalewamy naszym wywarem. Dodajemy majeranek i drobno posiekany seler naciowy - gotujemy około 1-1,5 godz. Nalewamy do talerzy i na wierzchu posypujemy świeżo startym parmezanem.

8/21
Słone babeczki z wędzonym pstrągiem...
fot. Grzegorz Gałasiński

Słone babeczki z wędzonym pstrągiem
Składniki:
- 1 wędzony pstrąg
- 0,2 l śmietanki 30%
- chrzanu 150 g
- 1 granat
- kolendry 20 g

Ze śmietany i chrzanu robimy mus. Dodajemy posiekaną kolendrę. Pstrąga czyścimy tak, aby wyjąć wszystkie ości. Rozdrabniamy na małe kawałki. Do babeczki wkładamy mus, następnie pstrąga wędzonego i dekorujemy granatem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Aż trudno uwierzyć, że to ona! Tak przed laty wyglądała „Królowa życia”

Aż trudno uwierzyć, że to ona! Tak przed laty wyglądała „Królowa życia”

Długa sukienka na wesele to wybór szykowny i elegancki. Jaką wybrać? Modne propozycje

Długa sukienka na wesele to wybór szykowny i elegancki. Jaką wybrać? Modne propozycje

Idziesz na wesele? W tej sukience zrobisz na wszystkich wrażenie!

Idziesz na wesele? W tej sukience zrobisz na wszystkich wrażenie!

Zobacz również

Niezwykły lot z Warszawy do Krakowa. Kapitan oświadczył się na pokładzie samolotu

Niezwykły lot z Warszawy do Krakowa. Kapitan oświadczył się na pokładzie samolotu

Długa sukienka na wesele to wybór szykowny i elegancki. Jaką wybrać? Modne propozycje

Długa sukienka na wesele to wybór szykowny i elegancki. Jaką wybrać? Modne propozycje