Anna Popek, 52-letnia polska dziennikarka radiowa i telewizyjna ogłosiła przejście na rygorystyczną biblijną dietę - Post Daniela.
Na czym polega Dieta Daniela? To bardzo restrykcyjna dieta, rodzaj kontrolowanej głodówki. Post Daniela ma pomóc oczyścić organizm z toksyn i przywrócić wewnętrzna równowagę.
Zasady Postu Daniela są bardzo proste ale też wyjątkowo restrykcyjne.
Zobacz więcej zdjęć Anny Polek i poznaj zasady Diety Daniela na kolejnych slajdach >>>>>
DIETA DANIELA - ZASADY
Dieta Daniela zakłada spożywanie najwyżej 600 kalorii dziennie. Jest to więc bardzo restrykcyjna półgłodówka. Dieta Daniela powinna trwać maksymalnie 40 dni.
DIETA DANIELA - ZASADY
Dieta Daniela to warzywno-owocowa dieta odchudzająca, oczyszczająca, a także lecznicza. Post Daniela jest wskazany dla osób zdrowych w celach profilaktycznych oraz dla osób zmagających się z takimi dolegliwościami, jak nadwaga lub otyłość, nadciśnienie, alergia skórna czy pokarmowa, astma, kamica nerkowa czy wrzody żołądka.
DIETA DANIELA - JADŁOSPIS
W jadłospisie diety Daniela znajdują są niskokaloryczne warzywa i owoce, które zawierają śladowe ilości białek i węglowodanów, np. marchew, buraki, seler, rzodkiew, pietruszka, jabłka, grejpfruty, cytryny. Można je spożywać w każdej postaci. Do przyprawiania potraw można używać chrzanu, majeranku czy kminku i innych świeżych ziół. Uzupełnieniem diety powinna być woda niegazowana, herbata owocowa i ziołowa oraz soki rozcieńczone wodą.
Na diecie Daniela należy unikać spożywania mięsa, chleba, mleka, tłuszczu w każdej postaci, zbóż, słodyczy, bardziej kalorycznych owoców (winogrona, banany) a także bogatych w białko roślin strączkowych oraz ziemniaków.