Para z "Tańca z Gwiazdami", oprócz przygotowywania cebulowej zupy w cieście francuskim, zdradziła jak przygotowuje się do kolejnego odcinka programu. Walerija wyznała również, jak tańczy się z Mariuszem oraz odpowiedziała, czy komik jest trudnym partnerem na parkiecie.
Przed Wami mnóstwo kulinarnych inspiracji i sporej dawki śmiechu.
Francuska zupa z włoskim akcentem
Wspólnie z Marco para przyrządziła niezwykle prostą i aromatyczną zupę cebulową na bazie warzywnego bulionu, podsmażonej cebuli oraz aromatycznego włoskiego sera. Całość, po przelaniu do kokilek trafiła przykryta ciastem francuskim do piekarnika. Z tym niezwykle prostym przepisem poradzi sobie każdy, nawet ten, kto rzadko na co dzień gotuje. Danie nie sprawiło kłopotu także Mariuszowi i Walerii, którzy wykonali je pod okiem szefa Akademii Kulinarnej Whirpool.
Mariusz Kałamaga: Ze sceny na parkiet
Pochodzący z Bytomia Mariusz Kałamaga znany jest przede wszystkim jako założyciel i lider grupy kabaretowej Łowcy.B. Publiczności telewizyjnej dał się poznać jako prezenter telewizyjny, radiowy oraz standuper. Od kilku lat współtworzy również zespół muzyczno-kabaretowy PGR (Punkowa Grupa Rozweselająca). W 2014 roku komik odszedł z kabaretu, a od niedawna możemy oglądać go w zupełnie nowej roli.
Walerija Żurawlewa: Z tańcem od dziecka
W "Tańcu z Gwiazdami" Mariuszowi towarzyszy Walerija Żurawlewa, Mistrzyni Polski 2016 Par Zawodowych w Tańcach Latynoamerykańskich, która z tańcem związana jest od 8 roku życia. W kolejnych edycjach Tańca z Gwiazdami towarzyszyli jej kolejno: aktor Artur Dziurman, szef kuchnii Grzegorz Łapanowski, aktor Patryk Pniewski, akrobata Rafał Jonkisz oraz muzyk Kamil Mokrzycki.W duecie z Mariuszem Kałamagą Walerija prezentowała się publiczności już dwukrotnie, zyskując sympatię zarówno jurorów, jak i telewidzów.
Marco Ghia: Kulinarny mistrz
W serii "Artysta w Kuchni" kulinarnym poczynaniom tancerzy przyglądał się Marco Ghia, ekspert kuchni włoskiej oraz szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, który zdobywał doświadczenie pracując w najlepszych restauracjach na całym świecie. Często prowadzi konkursy i wydarzenia kulinarne, na wielu występując w roli jurora.
Zobacz również: Tak się robi program kulinarny. Zobacz Making Of "Artysta w kuchni"!