Artysta w kuchni: co przyrządziła Joanna Chacińska z zespołu Bisquit? Zobacz 2. odcinek!

redakcja / vivi24

Wideo

Zobacz galerię (6 zdjęć)
Zobaczcie 2. odcinek naszego programu kulinarnego "Artysta w kuchni". Tym razem gotuje dla Was Joanna Chacińska z zespołu Bisquit. Wraz z włoskim mistrzem kuchni Marco Ghia sporządzili... No właśnie, co? Sami zobaczcie!

Smak Włoch na talerzu
Joanna Chacińska, wokalistka zespołu Bisquit, dzieli czas pomiędzy dwie pasje - muzykę i gotowanie. Podczas podróży lubi odkrywać nowe smaki, szukać kulinarnych inspiracji i nowych przepisów. Nic więc dziwnego, że na spotkanie z Joanną Marco wybrał specjalne danie - włoskie risotto alla milanese z delikatną golenią wołową. Doprawiony szafranem aksamitny ryż nie tylko świetnie prezentuje się na talerzu, ale także, w połączeniu z mięsem, zaskakuje smakiem i co najważniejsze, daje się dość prosto wykonać.

W poszukiwaniu smaków
Dla Joanny nie ma jednak zbyt skomplikowanych przepisów. Artystka nie tylko gotuje, ale także stale poszukuje własnych, nowych smaków. Pasje te znalazły wspólny język w ramach projektu Appetit, w którym łączą się ze sobą muzyka i jedzenie. Seria płyt prezentuje nie tylko mało znanych artystów z różnych stron świata. Każdy krążek zawiera muzykę innego kraju lub regionu (m. in. Portugalii, Włoch, Kalifornii) oraz pasujące do niej przepisy kulinarne. Wszystkie z receptur osobiście przetestowała autorka projektu. Znalazły się wśród nich zarówno polskie pierogi z jagodami, jak i hiszpańska paella czy francuskie crème brûlée.

Spotkanie artystów
Joanna Chacińska jest wokalistką, autorką tekstów, wydawcą i współzałożycielką powstałego w 2001 roku zespołu Bisquit. Wraz z nim nagrała do tej pory cztery płyty (Inny smak, Pytania, Lilly, oraz Nagi król). Ostatni z krążków miał swoją premierę w marcu. W najbliższym czasie Bisquit będzie można oglądać podczas trasy koncertowej w wybranych polskich miastach. Prowadzącym program jak zawsze był Marco Ghia, ekspert kuchni włoskiej oraz szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, który zdobywał doświadczenie pracując w najlepszych restauracjach na całym świecie. Często prowadzi konkursy i wydarzenia kulinarne, na wielu występując w roli jurora.

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

t
tomek

witam. Miałem przyjemność przyglądać się temu mistrzowi włoskiemu.
Zwyczajny brudas w podartych spodniach dresowych . STARAŁ się przygotować polędwiczki wieprzowe ,które zwyczajnie zepsuł. były częściowo surowe i przesolone. Mamy tylu znakomitych polskich kucharzy to czemu promujemy takich ludzi jak ten Włoch..

b
bc

Strasznie słaby montaż. Gdzieś w tym wszystkim ginie to co jest istotne, czyli samo gotowanie. Chyba najgorsza produkcja kulinarna w polskim internecie.