Soki warzywne i owocowe – 10 przepisów na pyszne miksy
Świeży sok to skoncentrowane źródło witamin i składników mineralnych i smaczna przekąska między posiłkami. Ich picie pomoże uzupełnić poziom antyoksydantów we krwi, a dzięki temu poprawić samopoczucie, poziom energii i wygląd skóry.
Najzdrowsze i najbardziej zalecane są własnoręcznie wyciskane soki na bazie warzyw, które można dosmaczać rozmaitymi owocami. Przygotowanie smacznej kompozycji nie jest trudne – wystarczy, że skorzystasz z naszych przepisów!
Sprawdź, jak przygotować soki z 10 rodzajów popularnych owoców i warzyw!
Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Sok z arbuza i ogórka
Składniki: arbuz, truskawki, ogórek, ew. mięta.
Sok z cytryny i ananasa
Składniki: cytryna, ananas, pomarańcza, korzeń kurkumy.
Sok z buraka i wiśni
Składniki: burak, jabłko, wiśnie.