1/8
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2/8
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3/8
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4/8
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Szczupła brunetka? Tak kiedyś prezentowała się Stanisława Celińska. Co za zmiana!

Szczupła brunetka? Tak kiedyś prezentowała się Stanisława Celińska. Co za zmiana!

Izabela Macudzińska przed laty. „Królowa życia” zmieniła się nie do poznania

Izabela Macudzińska przed laty. „Królowa życia” zmieniła się nie do poznania

Zobacz również

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

20 lat Polski w Unii Europejskiej. Tak się wtedy ubieraliśmy

20 lat Polski w Unii Europejskiej. Tak się wtedy ubieraliśmy