1 z 9
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2 z 9
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3 z 9
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4 z 9
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Paszporty Polityki rozdane. Od niektórych kreacji ciężko oderwać wzrok!

Paszporty Polityki rozdane. Od niektórych kreacji ciężko oderwać wzrok!

Na jej widok mężczyźni szaleli! Była pierwszą żoną Bohdana Łazuki

O TYM SIĘ MÓWI
Na jej widok mężczyźni szaleli! Była pierwszą żoną Bohdana Łazuki

Wielka willa w góralskim stylu. Tam króluje drewno! Tak wygląda dom Edyty Górniak

Wielka willa w góralskim stylu. Tam króluje drewno! Tak wygląda dom Edyty Górniak

Zobacz również

Na jej widok mężczyźni szaleli! Była pierwszą żoną Bohdana Łazuki

O TYM SIĘ MÓWI
Na jej widok mężczyźni szaleli! Była pierwszą żoną Bohdana Łazuki

Od skromnych sukienek po kreacje z wybiegów mody. Studniówka kiedyś i dzisiaj

O TYM SIĘ MÓWI
Od skromnych sukienek po kreacje z wybiegów mody. Studniówka kiedyś i dzisiaj