9 z 11
Wafle z kremem orzechowo-czekoladowym...
fot. archiwum Polska Press

Wafle z kremem orzechowo-czekoladowym

Składniki: 5 kwadratowych wafli, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 200 g masła, 150 g cukru, szklanka mielonych orzechów włoskich, 4 żółtka.

Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj do nich rozpuszczoną czekoladę, wymieszaj, a następnie dodaj zmielone orzechy. Wafle smaruj masą i przekładaj kolejnymi waflami. Jeśli deser zabierasz w podróż, górnej warstwy nie smaruj kremem, bo w ten sposób łatwiej ci go będzie zapakować.

10 z 11
Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]
fot. archiwum Polska Press
Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Zobacz również

Dymiące się znicze i tłumy na cmentarzach. Tak wyglądało Wszystkich Świętych w PRL-u

Dymiące się znicze i tłumy na cmentarzach. Tak wyglądało Wszystkich Świętych w PRL-u

Co za kolory i kroje! Tak aktorki „Na dobre i na złe” podążają za jesiennymi trendami

Co za kolory i kroje! Tak aktorki „Na dobre i na złe” podążają za jesiennymi trendami

Polecamy

Dymiące się znicze i tłumy na cmentarzach. Tak wyglądało Wszystkich Świętych w PRL-u

Dymiące się znicze i tłumy na cmentarzach. Tak wyglądało Wszystkich Świętych w PRL-u

Rozkochiwała mężczyzn na potęgę! Magdalena Zawadzka w młodości zachwycała urodą

Rozkochiwała mężczyzn na potęgę! Magdalena Zawadzka w młodości zachwycała urodą

Szalony przegląd butów na Gali Kobieta Roku Glamour. Od szpilek po...gumowce

Szalony przegląd butów na Gali Kobieta Roku Glamour. Od szpilek po...gumowce