Spis treści
Zwraca na siebie uwagę stylem bycia i rozpierającą ją energią, a w programach, w których bierze udział, dzieli się wiedzą z zakresu gastronomii i kulinariów. Magda Gessler prowadzi program „Kuchenne rewolucje”, gdzie pomaga zmienić wygląd i charakter restauracji, które borykają się z różnego rodzaju problemami. Ma również własne lokale gastronomiczne.
Co jakiś czas głośno jest o metamorfozach Magdy Gessler. Tym razem gwiazda telewizji zgubiła aż 13 kilogramów. Metamorfoza odbywała się stopniowo, więc dla obserwujących restauratorkę regularnie, nie rzuca się w oczy. Jest jednak zauważalna.
Sprawdź: Magda Gessler ponownie została babcią! Przywitała na świecie czwartego wnuka i pokazała jego zdjęcie
Sekret metamorfozy Magdy Gessler
Jak mówiła niedawno Magda Gessler w wywiadzie z Wirtualną Polską, wszyscy pytają ją o sekret zrzucenia wagi. Restauratorka korzysta z cateringu dietetycznego swojego syna Tadeusza Müllera, czyli diety pudełkowej, a jak żartobliwie mówi sama Gessler „diety z liścia”. Jak tłumaczy celebrytka, jest tam bardzo dużo warzyw, ale też inne elementy, które lubi, w tym jajka, ryby i dziczyzna.
Restauratorka je jeden posiłek spoza diety pudełkowej, czyli śniadanie, pełniące także funkcję lunchu. Wtedy decyduje się na biały ser, dobre pomidory, oliwę z oliwek, pije gorzką, czarną kawę, sok z pomarańczy albo grejpfruta. Zdarza jej się zjeść konfiturę z gorzkiej pomarańczy, ale na maksymalnie połówce bułki. – Połowa bułki jest dopuszczalna, poza tym pieczywo nie istnieje – mówi WP Gessler. Dodaje, że pije także gorącą wodę z sokiem z cytryny.
Gessler nie zrezygnowała całkowicie z mięsa, ale stara się je ograniczyć. Nie je kurczaków, preferuje raczej dzikie ptactwo i dziczyznę.
Syn nie musiał mnie do niej namawiać, bo ja i tak nigdy nikogo nie słucham (śmiech). Rzeczywiście ograniczyłam ilość spożywanego mięsa. Postawiłam na warzywa, ryż, dobre ryby i takie menu mi służy. Czuję się lżejsza, mam więcej energii tak potrzebnej w moim zawodzie, a efektem ubocznym jest kilkanaście kilogramów mniej – powiedziała „Party” restauratorka.
Magda Gessler dla wielu jest inspiracją modową. Katarzyna Dębek na Stronie Kobiet przybliża tajniki jej stylu:
Magda Gessler ubraniami podkreśla swoją osobowość, eksponuje atuty i ukrywa mankamenty. Sprawdź, jak się modnie ubrać w rozmiarze plus size
Warzywa w diecie Magdy Gessler i przepis na uwielbiane przez nią danie
Magda Gessler podczas wywiadu dla WP zdradziła, że uwielbia kuchnię wschodnią, w tym gruzińską, gdzie jest wiele fasoli, cieciorki, a także musów z tych warzyw. Opowiedziała, że lubi danie, które ktoś szykuje jej, gdy wraca do domu. W garnku piecze się cztery pomidory i cztery ziemniaki. Po godzinie należy wyjąć je z pieca, dodawana jest gęsta, zielona, hiszpańska oliwa, do tego sok z trzech, czterech cytryn, pół główki czosnku dla aromatu i nieco rozmarynu. Następnie wszystko się soli, a ziemniaki przybierają żółty kolor. Jak dodała, jest to pyszne danie, które zjada łyżkami.
Magda Gessler pochwalona przez dietetyka. Michał Wrzosek komentuje jej zmianę
Michał Wrzosek, dietetyk kliniczny oraz influencer skomentował przemianę Magdy Gessler. Jak mówi, w przeciwieństwie do wielu innych gwiazd, nie stosuje ona niezdrowych głodówek i detoksów. Pije za to wodę z cytryną, miętę i czarną herbatę, czyli naturalne napoje. Ponadto je więcej posiłków, a co najważniejsze mniejsze porcje niż wcześniej.
Również sama Gessler zaznacza, że pije dużo wody i nie podjada, a jeśli już jej się zdarza, wybiera wówczas śliwki lub maliny.
Kobieta
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jadwigi Barańskiej w USA. Poruszające sceny na cmentarzu | ZDJĘCIA
- Gojdź ocenił nową twarz Edyty Górniak. Wali prosto z mostu: "Niech zmieni lekarza!"
- Na górze paryski szyk, a na dole… Nie uwierzycie w to, jak Iza Kuna wyszła na ulicę!
- Lidia Popiel wyjawia sekret o Bogusławie Lindzie. Tak naprawdę wygląda ich związek