Magda Gessler ma 71 lat i mnóstwo energii. Restauratorka schudła 13 kilogramów. Co lubi jeść? Podaje przepis na danie z pomidorami

Anna Moyseowicz
Magda Gessler jest nie tylko restauratorką i prowadzącą w telewizji, ale i wyrazistą osobowością. Niedawno skończyła 71 lat!
Magda Gessler jest nie tylko restauratorką i prowadzącą w telewizji, ale i wyrazistą osobowością. Niedawno skończyła 71 lat! Baranowski/AKPA
Magda Gessler przez jednych jest uwielbiana, inni za nią nie przepadają, nie sposób jej jednak odmówić energii i pracowitości. Niedawno (10 lipca) restauratorka zrzuciła 13 kilogramów! Efektami pochwaliła się w social mediach. Zdradziła, jak udało jej się zrzucić na wadze. Przyznaje, że zmieniła dietę.

Spis treści

Zwraca na siebie uwagę stylem bycia i rozpierającą ją energią, a w programach, w których bierze udział, dzieli się wiedzą z zakresu gastronomii i kulinariów. Magda Gessler prowadzi program „Kuchenne rewolucje”, gdzie pomaga zmienić wygląd i charakter restauracji, które borykają się z różnego rodzaju problemami. Ma również własne lokale gastronomiczne.

Co jakiś czas głośno jest o metamorfozach Magdy Gessler. Tym razem gwiazda telewizji zgubiła aż 13 kilogramów. Metamorfoza odbywała się stopniowo, więc dla obserwujących restauratorkę regularnie, nie rzuca się w oczy. Jest jednak zauważalna.

Sekret metamorfozy Magdy Gessler

Jak mówiła niedawno Magda Gessler w wywiadzie z Wirtualną Polską, wszyscy pytają ją o sekret zrzucenia wagi. Restauratorka korzysta z cateringu dietetycznego swojego syna Tadeusza Müllera, czyli diety pudełkowej, a jak żartobliwie mówi sama Gessler „diety z liścia”. Jak tłumaczy celebrytka, jest tam bardzo dużo warzyw, ale też inne elementy, które lubi, w tym jajka, ryby i dziczyzna.

Restauratorka je jeden posiłek spoza diety pudełkowej, czyli śniadanie, pełniące także funkcję lunchu. Wtedy decyduje się na biały ser, dobre pomidory, oliwę z oliwek, pije gorzką, czarną kawę, sok z pomarańczy albo grejpfruta. Zdarza jej się zjeść konfiturę z gorzkiej pomarańczy, ale na maksymalnie połówce bułki. – Połowa bułki jest dopuszczalna, poza tym pieczywo nie istnieje – mówi WP Gessler. Dodaje, że pije także gorącą wodę z sokiem z cytryny.

Zobacz: Blanka Lipińska znacznie schudła. Pisarka zrzuciła kiedyś 35 kilogramów, a niedawno 11. Jak to zrobiła?

Gessler nie zrezygnowała całkowicie z mięsa, ale stara się je ograniczyć. Nie je kurczaków, preferuje raczej dzikie ptactwo i dziczyznę.

Syn nie musiał mnie do niej namawiać, bo ja i tak nigdy nikogo nie słucham (śmiech). Rzeczywiście ograniczyłam ilość spożywanego mięsa. Postawiłam na warzywa, ryż, dobre ryby i takie menu mi służy. Czuję się lżejsza, mam więcej energii tak potrzebnej w moim zawodzie, a efektem ubocznym jest kilkanaście kilogramów mniej – powiedziała „Party” restauratorka.

Magda Gessler dla wielu jest inspiracją modową. Katarzyna Dębek na Stronie Kobiet przybliża tajniki jej stylu:
Magda Gessler ubraniami podkreśla swoją osobowość, eksponuje atuty i ukrywa mankamenty. Sprawdź, jak się modnie ubrać w rozmiarze plus size

Warzywa w diecie Magdy Gessler i przepis na uwielbiane przez nią danie

Magda Gessler podczas wywiadu dla WP zdradziła, że uwielbia kuchnię wschodnią, w tym gruzińską, gdzie jest wiele fasoli, cieciorki, a także musów z tych warzyw. Opowiedziała, że lubi danie, które ktoś szykuje jej, gdy wraca do domu. W garnku piecze się cztery pomidory i cztery ziemniaki. Po godzinie należy wyjąć je z pieca, dodawana jest gęsta, zielona, hiszpańska oliwa, do tego sok z trzech, czterech cytryn, pół główki czosnku dla aromatu i nieco rozmarynu. Następnie wszystko się soli, a ziemniaki przybierają żółty kolor. Jak dodała, jest to pyszne danie, które zjada łyżkami.

Magda Gessler pochwalona przez dietetyka. Michał Wrzosek komentuje jej zmianę

Michał Wrzosek, dietetyk kliniczny oraz influencer skomentował przemianę Magdy Gessler. Jak mówi, w przeciwieństwie do wielu innych gwiazd, nie stosuje ona niezdrowych głodówek i detoksów. Pije za to wodę z cytryną, miętę i czarną herbatę, czyli naturalne napoje. Ponadto je więcej posiłków, a co najważniejsze mniejsze porcje niż wcześniej.

Również sama Gessler zaznacza, że pije dużo wody i nie podjada, a jeśli już jej się zdarza, wybiera wówczas śliwki lub maliny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet