1 z 4
Gdzie legną się mole spożywcze?
Jeśli zobaczymy mole w mieszkaniu, powinniśmy natychmiast zrobić przegląd sypkich produktów spożywczych. To najczęstsze miejsce, w którym legną się mole spożywcze.
2 z 4
Pułapki na mole spożywcze
Feromonowa pułapka na mole spożywcze zawiera żeński feromon płciowy owada. Zwabia on do pułapki samce. Warto wiedzieć, że jako pierwsze z poczwarek wychodzą samce. Dzięki ich wyłapaniu ograniczona jest możliwość rozmnażania się moli kuchennych.
3 z 4
Czym są mole spożywcze?
Mole spożywcze zanieczyszczają produkty spożywcze, sprawiając że są one niezdatna do użycia. Molami spożywczymi najczęściej spotykanymi w domach są: omacnica spichrzanka (Plodia interpunctella) i mklik mączny (Ephestia kuehniella).