To kuszące, ale nie jedz tylko nałóż na twarz. Naturalna maseczka działa jak botoks. Wygładzi zmarszczki, rozświetli cerę. Zrobisz w 5 minut

Monika Góralska
Wideo
emisja bez ograniczeń wiekowych
Chociaż wygląda smakowicie, nie jest do buzi tylko na buzię. Czekoladowa maseczka do twarzy na zmarszczki zadziała jak botoks. W naturalny sposób odżywi, rozświetli i wygładzi cerę oraz pomoże pozbyć się przebarwień i zaskórników. Możesz zrobić więcej, żeby nadmiar zjeść.

Spis treści

Ta naturalna czekoladowa maseczka działa jak botoks

Choć kusi swoim wyglądem i zapachem to postaraj się jej nie zjeść, tylko nałóż na twarz. Może ci się wydawać, że to marnotrawstwo, ale gwarantuję, że już po jednym użyciu zobaczysz spektakularne efekty i nie pożałujesz.

Wygładza, oczyszcza i odmładza. Czekoladowa maseczka z kakao to błyskawiczny sposób na odżywienie i rozświetlenie cery.
Wygładza, oczyszcza i odmładza. Czekoladowa maseczka z kakao to błyskawiczny sposób na odżywienie i rozświetlenie cery. oneblink-cj/gettyimages.com

Maseczka czekoladowa przede wszystkim nawilża, odżywia i wygładza zmarszczki. Działa jak naturalny botoks, napina i ujędrnia skórę, wspomaga produkcję kolagenu, rozjaśnia przebarwienia, wyrównuje koloryt i likwiduje niedoskonałości.

Kakao to bomba witaminowa – zawiera m.in. witaminę C i E, witaminy z grupy B, a także składniki mineralne takie jak magnez, żelazo, cynk, miedź i potas. Bogate jest również w antyoksydanty, polifenole oraz kwasy tłuszczowe.

Zawarte w nim przeciwutleniacze zwalczają wolne rodniki odpowiedzialne za niszczenie komórek i starzenie się organizmu. Maseczka czekoladowa z kakao działa też przeciwzapalnie, pomaga pozbyć się zmian zapalnych i trądziku. Kosmetyk reguluje wydzielanie sebum i oczyszcza twarz z zaskórników i pryszczy. Dzięki temu wygładza i odmładza cerę, spłyca zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych.

Maseczka czekoladowa z kakao na twarz. Wypróbuj prosty przepis

Do przygotowania maseczki czekoladowej zastosuj naturalne kakao w proszku najlepiej surowe bez dodatku cukru, substancji przeciwzbrylających czy ulepszaczy. Maseczka czekoladowa z kakao jest bardzo prosta i szybka do wykonania, wystarczą 4 składniki:

  • 3 łyżki kakao,

  • 1 średnie, dojrzałe awokado,

  • 2 łyżki miodu naturalnego,

  • 1 łyżeczka cynamonu.

Jak przygotować maseczkę czekoladową do twarzy?

  1. Wydrąż miąższ z awokado i rozgnieć dokładnie widelcem lub zblenduj.

  2. Do awokado dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.

  3. Gotową czekoladową masę nałóż na twarz, szyję i dekolt (to, co zostanie, możesz bez zastanowienia zjeść :).

  4. Pozostaw na ok. 15-20 minut. Po tym czasie zmyj i użyj ulubionego kremu do twarzy.

  5. Dla najlepszych efektów maseczkę stosuj 2 razy w tygodniu.

Zamiast awokado i cynamonu do przygotowania maseczki możesz użyć 2 łyżek śmietany lub jogurtu.

Polecjaka Google News - Strona Zdrowia

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet