Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
6 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Wanda Rutkiewicz: na szczycie Everestu widok jest wspaniały
Silna i niezależna. Krucha i odważna. Ale też zimna, uparta i wyrachowana. Trudna... Zdobyła osiem z czternastu ośmiotysięczników. Jedna z najwybitniejszych...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Moje dziewięć miesięcy: ciąża to nie choroba, ale...
Zastanawiacie się, jak to jest być w ciąży? Jak zmienia się organizm i jak szybko rośnie dziecko? Poczytajcie...
Nie tylko kanapka z serem
O zdrowym drugim śniadaniu dla uczniów mówią dietetyczka Katarzyna Cybulska i Maria Brzegowy, dietetyczka oraz mama małego Jasia.
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania.
Śledzie pocztowe, biały barszcz i kiszonki, czyli co jadały nasze prababcie
Rozmawiamy z Magdaleną Kasprzyk-Chevriaux, kulinarną szperaczką i smakoszką, autorką bloga Tasty Colours.