Dziś Międzynarodowy Dzień Sushi. Dlaczego warto je jeść?

Agencja TVN
Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu.
Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu. Agencja TVN
Sushi to tradycyjna potrawa japońska, którą znają już wszyscy. Niestety błędnie uważamy ją za drogą i trudną do zrobienia. Produkty do jej przygotowania można kupić już w każdym sklepie, a korzyści płynące z jej jedzenia są duże.

Nie bez powodu Japończycy znani są ze swojej długowieczności. Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu. Sprawdź, dlaczego jeszcze warto jeść sushi.

Zobacz też program GL TV: LUBUSKIE SMAKI. Mateusz Truszkiewicz gotuje makaron z sosem szpinakowym

Zobacz program GL TV:LUBUSKIE SMAKI. Polędwica wieprzowa w sosie śmietanowo-grzybowym

Zobacz program GL TV: LUBUSKIE SMAKI. Przepis na pyszną przekąskę autorstwa Mateusza Truszkiewicza

Zobacz program GL TV:LUBUSKIE SMAKI. Krem z pomidorów Aleksandry Niparko

Zobacz program GL TV - LUBUSKIE SMAKI: LUBUSKIE SMAKI. Zielonogórzanka Zosia Zaborowska z MasterChefa Juniora gotuje dla Was [WIDEO]

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet