Kuchenne Rewolucje 2021 startują 18 lutego. Magda Gessler znowu jedzie w Polskę, by pomagać restauracjom. Lista restauracji

Katarzyna Pachelska
22. sezon "Kuchennych rewolucji" będzie mieć premierę telewizyjną w TVN 18 lutego.Kadr z "Kuchennych rewolucji" w restauracji Wielkopolanka w Barlinku.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
22. sezon "Kuchennych rewolucji" będzie mieć premierę telewizyjną w TVN 18 lutego.Kadr z "Kuchennych rewolucji" w restauracji Wielkopolanka w Barlinku.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE materiały prasowe TVN
Magdy Gessler nie zatrzymała nawet pandemia! Nowy, już 22. sezon programu "Kuchenne rewolucje" wystartuje w TVN wcześniej niż zwykle, bo już w czwartek, 18 lutego. Restauratorka ponownie rusza w Polskę, by pomóc upadającym restauracjom. Sprawdźcie, jakie lokale załapały się na "Kuchenne rewolucje 2021".

Stacja TVN przyspiesza w 2021 r. start swojej wiosennej ramówki. Już 18 lutego o godz. 21.30 zaplanowano telewizyjną premierę nowego, 22. sezonu kultowego programu "Kuchenne rewolucje".

Zobacz zdjęcia z realizacji odcinków nowego, 22. sezonu "Kuchennych rewolucji". Kliknij w galerię zdjęć.

Jest dobra wiadomość dla niecierpliwych - 8 odcinków nowych "Kuchennych rewolucji" jest już dostępnych w Playerze, kolejne odcinki są tam publikowane w każdy czwartek.

Restauratorzy jeszcze bardziej niż do tej pory potrzebują pomocy Magdy Gessler

To będzie sezon inny niż wszystkie, choć i tym razem nie zabraknie dużych emocji. Obecnie, gdy coraz więcej barów i lokali zamyka lub zawiesza swoją działalność, pomoc znanej restauratorki będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle.

Magda Gessler przeprowadziła w naszym województwie wiele rewolucji, ale tylko niektóre się udały. Sprawdź TOP 19 udanych kuchennych rewolucji na Śląsku, w Zagłębiu i Podbeskidziu STYCZEŃ 2020 na kolejnych slajdach >>>

Udane kuchenne rewolucje Magdy Gessler w woj. śląskim. Resta...

Jak w dobie pandemii właściciele poradzą sobie z "Kuchennymi rewolucjami"? Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i niełatwych warunkach pracy. W tym trudnym dla gastronomii czasie, z pomocą przychodzi jednak Magda Gessler.

W premierowych odcinkach rewolucje przejdą też:

  • „Gargoły” i „Pierogarnia” w Łodzi,
  • restauracja "Wielkopolanka" w Barlinku (1. odcinek)
  • restauracja Sezonowa w Częstochowie (3. odcinek),
  • restauracja "Gorąca patelnia" w Krakowie (5. odcinek),
  • restauracja "Na okrągło" w Warszawie (6. odcinek)
  • lokal w Toruniu,
  • lokal w Pogorzelicy,
  • pizzeria „Mąka i magia” w Zambrowie,
  • lokal w Szczyrku.

Pierwszy odcinek z Barlinka, z restauracji Wielkopolanka. Wzięła 1,5 mln zł kredytu na restaurację

Pierwszym punktem na mapie będzie Barlinek, zwany niegdyś małym Berlinem. W samym centrum, na rynku przy parku, zatrzymać się można w restauracji Wielkopolanka. Lokal o bardzo długiej, jeszcze przedwojennej tradycji, pięć lat temu przejęła Olga. Wcześniej pracowała tu jako kelnerka, ale gdy właściciel postanowił sprzedać lokal, zdecydowała się skorzystać z oferty. Choć trudno nazwać okazją półtora miliona złotych kredytu, jaki zaciągnęła na własny gastronomiczny biznes.

Nie przeocz

Szybko okazało się, że z niewielkich utargów nie da się spłacać astronomicznych rat kredytu i utrzymać restauracji. Pojawiły się też zaległości w ZUS-ie i w Urzędzie Skarbowym. W tej sytuacji Olgi zupełnie nie stać na zatrudnianie kogokolwiek.

W prowadzeniu restauracji pomaga jej życiowy partner Marek. Przez swoje uzależnienie mężczyzna potrafi znikać jednak na wiele dni, zostawiając Olgę samą. Wtedy z pomocą przychodzi 15-letnia córka kobiety Daria i jej 18-letni chłopak Dominik. To właśnie nastolatka poprosiła Magdę Gessler o pomoc. Wrażliwa i niezwykle dojrzała jak na swój wiek dziewczyna wierzy, że znana restauratorka uratuje zarówno restaurację, jak i cierpiącą na depresję mamę.

"Kuchenne rewolucje" będą też w Krakowie, w restauracji Gorąca Patelnia

„Kuchenne rewolucje” zawitają też do Krakowa, gdzie mieszkańcy i turyści mają apetyt jak smok. Restaurację „Gorąca Patelnia” od Sukiennic i Rynku Głównego dzielą jedynie trzy minuty marszu.

Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji zajęła się restauracją "Relaks" w Bielsku-Białej. Jak się udała rewolucja? Zmieniono nazwę restauracji na "Batory", wprowadzono też zmiany w menu. Niestety, restauracja jest już dziś zamknięta.Czytaj więcej: Kuchenne rewolucje online: Restauracja "Relaks"/"Batory" [RESTAURACJA ZAMKNIĘTA]

Nawet Magda Gessler nie pomogła. Te restauracje upadły po "K...

Lokal w tak dobrym punkcie prowadzą Max i Kristina, młodzi ludzie pochodzący z Ukrainy. Zakochani do Polski przyjechali cztery lata temu, uciekając spod ogarniętego wojną Doniecka. Od tego czasu pilnie uczyli się naszego języka i ciężko pracowali siedem dni w tygodniu po kilkanaście godzin, każdy grosz odkładając na swój wymarzony gastronomiczny biznes.

Zobacz koniecznie

W „Gorącą Patelnię” włożyli na start 130 tysięcy złotych. Każdego miesiąca muszą też płacić 10 tysięcy czynszu. Niestety klientów nie widać, czasem przez cały dzień nie zajrzy tam pies z kulawą nogą. Proponowana przez właścicieli kuchnia polska nie trafiła do podniebień gości. Może para z Ukrainy nie czuje jeszcze polskich smaków? Młodzi ludzie są załamani, ale nie zamierzają się poddawać. O pomoc poprosili Magdę Gessler, która jak wiadomo potrafi czynić cuda z upadającymi restauracjami. Czy i tym razem da radę?

Musisz to wiedzieć

Bądź na bieżąco i obserwuj

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

B
Bez jadło-spisu
30 stycznia, 11:32, Nie lubie wlosow w zupie!:

Jak tak patrze na te panio na zdjeciu i tytul super waznej wiadomosci, to przypomina mi sie wierszyk, jakiego kazano mi sie uczyc w szkole:

...Rewolucja, parowoz dziejow,

Chwala jej maszynistom... (za Wladkiem Bronieszczakiem).

Bo ta pani tez mi na parowoz (masywny) wyglada. Operacje upiekszania starego pudla nic nie daly.

Kto po jej "rewolucjach " próbuje odwiedzać restauracje ?

Chyba że żołnierze z czasów II W.Ś. którzy przez tydzień nie mieli nic w ustach .

Co za kucharka ,że ciężko jest jej poruszać się z taką masą i jeszcze pouczać innych ?

N
Nie lubie wlosow w zupie!

Jak tak patrze na te panio na zdjeciu i tytul super waznej wiadomosci, to przypomina mi sie wierszyk, jakiego kazano mi sie uczyc w szkole:

...Rewolucja, parowoz dziejow,

Chwala jej maszynistom... (za Wladkiem Bronieszczakiem).

Bo ta pani tez mi na parowoz (masywny) wyglada. Operacje upiekszania starego pudla nic nie daly.

Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet