Kuchenne rewolucje w Czeladzi: Magda Gessler w lokalu Cała wstecz [ZDJĘCIA]

Anna Matura
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Czeladzi: Teraz lokal nazywa się Cała wstecz i ma całkowicie odmieniony wygląd i menu
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Czeladzi: Teraz lokal nazywa się Cała wstecz i ma całkowicie odmieniony wygląd i menu Magda Gessler/ Facebook oficjalny profil
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler zagościły w Czeladzi. Najpierw była „Tawerna”, później „Trzy smaki”, a teraz „Cała wstecz”. Lokal przy ulicy Legionów 119, przeszedł prawdziwą metamorfozę. Czy Cała wstecz po Kuchennych rewolucjach ma szanse na nowych stałych bywalców?

Kuchenne rewolucje w Czeladzi

- Jak sama nazwa wskazuje, cofamy się do kuchni, która jest nawiązaniem do dawnej Czeladzi, w której funkcjonowały kopalnie. Kuchnia śląska będzie tematem przewodnim naszej restauracji – mówi Krzysztof Twaruszka, właściciel lokalu Cała wstecz w Czeladzi.

- Zdecydowanie stawiamy na jakość, a nie na ilość. Poprzednie nasze menu miało w sobie kilka rodzajów kuchni. Teraz specjalizujemy się w jednym kierunku – dodaje.

ZOBACZ KONIECZNIE:
NOWE MENU PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH W CZELADZI

W środku lokalu Cała wstecz w Czeladzi po rewolucji panuje niezwykła atmosfera, a tapeta z motywami starych, czeladzkich kopalń potęguje wrażenie. Dużo przestrzeni, spokojne kolory. Na kredensie leży kilkanaście główek kapusty. Na moje pytanie, czemu akurat to warzywo, właściciel odpowiada:

- To właśnie nawiązanie do starej Czeladzi. Kiedyś w tym mieście były ogromne, warzywne pola. Dziś mało kto o tym pamięta – tłumaczy.

Czemu akurat "Kuchenne rewolucje"?

- Dopiero po „Tawernie” przeszliśmy w tryb restauracyjny. Ale nadal każdy kojarzył naszą restaurację z pubem. Problemy finansowe, brak charakteru tej restauracji i klientela, która przychodziła tutaj w celach rozrywkowych a nie w celu zjedzenia czegoś, spowodowały, że poprosiliśmy panią Magdę, która jest bardzo miłą i sympatyczną osobą, o pomoc. Nasze zabawy taneczne nadal pozostaną, ale teraz restauracja jest wyrazista. Pani Magda niedługo sprawdzi, jak cały plan się powodzi – mówi Krzysztof.

Każdy, kto chociaż raz oglądał program wie, że zmienia się także wystrój wnętrz. Tak, jak sam pan Krzysztof przyznaje: - Wygląd lokalu zmienił się o 180 stopni. Jest mniej stolików, ale ogólnie całość wygląda zupełnie inaczej niż wcześniej.

Magda Gessler o Kuchennych rewolucjach

Komentarze 15

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

m
mleko
czy tylko ja zauwazylam autopromocjie???te same babcie na kolacji i pare tygodni pozniej i nikogo wiecej??czyzby program schodzil na psy?? trza sie rasowac i budowac na falszywkach by program znow zyskal widzow!!
g
goście
Wraz z mężem wybraliśmy się na obiad, wrażenie nawet pozytywne, Żurek bardzo smaczny treściwy, porządny kawałek kiełbasy w środku, bigos kwaśny, pysznurek. Polecam
o
olaf
byłem wczoraj tam na kawie. niby nic ale po co ciągle gra telewizor. nie ma potrzeby. Nie po to idę do lokalu aby oglądać TV. to nie lata 60. XX w. wyłączajcie telewizor bo to drażni
o
org
ile pokolen jest twoich na slasku ty chanysie z przywozu
T
Tomek
Byliśmy w tej restauracji i moje wrażenia są niezbyt miłe. W lokalu zimno,czuć zapach wilgoci,stęchlizny z domieszką dymu papierosów. W lokalu brudno,nawet przed wejściem pełno liści. Obsługa ,no cóż... Jedzenie także du..y nie urwało. W bigosie dosłownie jedna kostka ułożona na górze mięsa i jedna kostka kiełbasy ,a zapach galarety czuję to teraz,nie wspominając o ilości użytej żelatyny... Polecam właścicielom przejechać się do Pysznej stajenki,bo być może zrozumieją na czy polega prowadzenie uczciwej i czystej restauracji,bo na dzień dzisiejszy nikomu tej pseudo "restauracji" nie polecam...
z
zniesmaczona
Poszłam tam z ciekawości z chęcią zjedzenia dobrego obiadu i już na wstępie było nie fachowo. Na obsługę trzeba czekać a wręcz prosić żeby ktoś podszedł. Jak już udało nam się złożyć zamówienie to można sobie czekać ........ W sumie większość gości siedziało przy pustym stoliku i czekało na zamówienie albo na to żeby zamówić. I niestety czas mijał a goście wychodzi albo dlatego ze już niczego nie było czyli rolady ,golonki, bigosu itd albo nie mogli się doczekać i rezygnowali już w czasie czekania. My interweniowaliśmy dwu krotne stojąc już gotowi do wyjścia pani stwierdziła ze już woda się gotuje na nasze pierogi:). po jakiś 50 minutach dotarły tylko pierogi. Nie oceniam smaku bo nie mogłam zjeść nic prócz pierogów ale wydaje się być smacznie. Ale ten czas i bezradność tej obsługi raptem zamówienie zgłosiły 4 stoliki i korek. Jest mi szkoda bo jeszcze nigdzie nie wiedziałam takiej ilości ludzi którzy tam wchodzili i wychodzili. Gdyby każdy mógł tam zjeść to miejsca w kasie na kasę by było mało. Dodam tylko że w momencie kiedy pojawiła się pani właścicielka to było na plus ciągle kręciła się po sali coś poprawiła i zbierała zamówienia.
T
Teresa
Lokal czynny do 22 00,a o 20 00 śladu po kucharzu i gościach w lokalu już nie widać... Do tego niezbyt czysto i mało zachęcająco. Lokal przypomina barak z tanim piwem,a nie jak kameralna restauracja z dobrym jedzeniem. Wielkie rozczarowanie jak na początek!!
S
Szwed
A co ty możesz hanysie wiedzieć o zagłebiowskiej kuchni
e
ewa o
pamiętam ten lokal jeszcze z lat 60,bylo naprawdę super,teraz mi się tam nie podoba
M
Marzanna
Zmienić się musi właściciel niezbyt jest inteligentny jest odrażające mam nadzieje ze to padnie nawet magda gessler nie pomorze i ten pan się czegoś nauczy i zacznie traktować klientów jak trzeba klient nasz pan ale on tego nie rozumie
B
Betto
Wczoraj tam zajrzałam ok 18. Weszłam nikogo z obsługi nie było wzięłam sobie sama kartę menu obejrzałam i nadal nikt nie raczył podejść.Więc wyszłam.Skandal!!!!!!! Nigdy więcej tam nie wrócę.
B
Baba
To jest właśnie Czeladz. Zgnoic, obluzgac. ...
a
arek.k
Wczoraj bylem i nie polecam obsluga zadna ,rolada tylko narezerwacje,pamietam ten lokal od lat 80 niewielka zmiana,procz wnetrza jedyna pozytwna zmiana.NIE POLECAM!
:):):):):)
"Jak sama nazwa wskazuje, cofamy się do kuchni, która jest nawiązaniem do dawnej Czeladzi, w której funkcjonowały kopalnie. Kuchnia śląska będzie tematem przewodnim naszej restauracji – mówi Krzysztof Twaruszka, właściciel lokalu Cała wstecz w Czeladzi".

Panie Twaruszka, można nawet podawać i po włosku i po meksykańsku i po śląsku też ale żeby Czeladzi przypisywać kuchnię śląską jako kuchnię miejscową to trzeba być skończonym debilem! Gratuluję!
H
Herr Kules
czego się złapiesz wszystko plajtuje dlatego zgiń ,zniknij w oparach schabowego,bigosu i naleśnoków piekących się na twoich patelniach.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet