Naturalne antyoksydanty w żywności. Sprawdź, które są najważniejsze i jak działają Antyoksydanty, inaczej przeciwutleniacze, to związki o działaniu ochronnym w stosunku do tkanek i elementów komórek w organizmie, a także innych składników....
15 listopada 2022, 16:23
Dlaczego warto sięgać po wodę z miąższem aloesu? Korzyści są ogromne Aloes to roślina, która korzystnie wpływa na cały organizm. Dzięki zawartości antyoksydantów, picie wody z aloesem chroni komórki i tkanki przed szkodliwym...
21 lipca 2022, 14:52
Fit ciasto truskawkowe to zdrowy i smaczny deser dla każdego Sezon na truskawki właśnie się rozpoczął. Owoce te stanowią doskonałe źródło wody, witamin i związków mineralnych, w tym witaminy C, która jako silny...
1 czerwca 2022, 11:03
Takie warzywa liściaste powinniśmy jeść jesienią. Inaczej tracimy odporność W okresie jesiennym warto zwiększyć udział warzyw liściastych w naszej diecie. Wtedy narażeni jesteśmy na spadki odporności, więc warzywa będą idealnym...
31 sierpnia 2021, 15:03
Choroby serca – jak ich uniknąć? Pracuje nieustannie przez 24 godziny na dobę, tłocząc krew i zapewniając jej przepływ przez wszystkie tkanki - serce to najważniejszy element naszego układu...
15 kwietnia 2018, 10:05
Jak zapobiegać utracie witamin w żywności? Warzywa i owoce to główne źródło witamin. Co robić, by ich nie straciły? Jak przygotować żywność?
13 lutego 2018, 9:52