W skrócie
Iga Świątek lubi tiramisu
Noc z soboty na niedzielę obfitowała w emocje dostarczane przez Igę Świątek. Polska tenisistka pokazała, że ciężką pracą jest w stanie osiągnąć wiele w swojej dziedzinie. W jednym z wywiadów powiedziała, że jest łasuchem i uwielbia tiramisu. To jej ulubiony deser zjadany po meczu. Podczas konferencji prasowej poproszono ją o otworzenie pucharu. W środku znalazła porcję włoskiego frykasu.
Widać, że Iga Światek nie kryła radości i od razu chciała się dowiedzieć, kto sprawił jej niespodziankę. Obdarowującym okazał się Chris, Widmaier, dyrektor do spraw komunikacji.
Zauważyliśmy, że zawsze zaglądasz do swojego trofeum. Tym razem chcieliśmy, abyś coś tam znalazła – dodał.
Iga Świątek szczerze podziękowała. Dodała, że bardzo to docenia, bo nie miała czasu nic zjeść.
Kliknij w przycisk, aby zobaczyć przepis na desery inspirowane gustem Igi Świątek
Cóż... mimo że sport zawodowy nakłada na mnie dużo wymagań. Jestem wciąż normalnym człowiekiem, który lubi czasem zjeść kawałek ciacha, czego zresztą nie ukrywam – mówiła mistrzyni w relacji na żywo do swoich fanów.
Dieta Igi Świątek
Sposób odżywiania Igi Świątek musi odpowiadać zwiększonemu zapotrzebowaniu energetycznemu. Znana tenisistka zrezygnowała z wielu produktów, które mogą powodować reakcje alergiczne. Wśród nich znalazły się zawierające:
- gluten,
- pszenicę,
- laktozę,
- białka mleczne.
- Dieta sportowa odpowiada na zwiększone zapotrzebowania organizmu zawodniczki. Z informacji, jakie można przeczytać w Internecie, wiemy, że, Iga Świątek przyjmuje codziennie 2600 kcal, które rozłożone są na 6 posiłków. Na zbilansowaną prawidłowo dietę składają się warzywa, węglowodany oraz białko. W diecie sportowców najważniejsze jest zawsze zapotrzebowanie na białko oraz węglowodany. Ze względu na wysoki poziom aktywności, mam pewne zastrzeżenia do poziomu kaloryczności. Wydaje się trochę za niska – komentowała Roksana Środa, dietetyczka i założycielka MajAcademy w serwisie Przegląd Sportowy.
Warto też dodać, że Iga Świątek we wcześniejszych wywiadach zdradziła, że chętnie zajada szarlotkę. Trudno jej się oprzeć prostemu ciastu z jabłkami. Możliwe, że równie chętnie sięgnęłaby po domową szarlotkę z papierówek.
Zobacz w galerii przepisy na desery inspirowane gustem Igi Świątek
Roboty, z którymi pieczenie to przyjemność
Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:
- Jak rozpoznać dobry miód i odróżnić go od fałszywego? Zwróć uwagę na te szczegóły
- Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową. To świetny pomysł nie tylko na obiad
- Co jeść we wrześniu? Sylwia Majcher radzi, jakie owoce i warzywa są teraz warte uwagi
- Sałatka z pieczonych pomidorów od Plate By Kate. Ten przepis ociera się o geniusz
Kulinaria
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jadwigi Barańskiej w USA. Poruszające sceny na cmentarzu | ZDJĘCIA
- Gojdź ocenił nową twarz Edyty Górniak. Wali prosto z mostu: "Niech zmieni lekarza!"
- Na górze paryski szyk, a na dole… Nie uwierzycie w to, jak Iza Kuna wyszła na ulicę!
- Lidia Popiel wyjawia sekret o Bogusławie Lindzie. Tak naprawdę wygląda ich związek