- Tego majonezu można używać wszędzie tam, gdzie używa się zwykłego majonezu – mówi Paulina Nosek, autorka bloga Mamo, tato, pobawmy się.
Składniki
- opakowanie serka wiejskiego
- 2 jajka
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- świeżo zmielony czarny pieprz
- szczypta soli
- można dodać dodatkowo łyżeczkę octu jeśli ktoś lubi octowe majonezy
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo, w osolonej wodzie.
W misce wymieszać serek wiejski, musztardę, sok z cytryny oraz przyprawy. Zmiksować na gładką masę.
Poprosić kogoś kto ma „azbestowe dłonie”, by obrał nam tylko przelane zimną wodą jajka (będą parzyć, ale można wytrzymać), następnie pokroić je i wrzucić do podstawy majonezu. Zmiksować blenderem aż masa stanie się jednolita i puszysta.
Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!
Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!
Źródło: Dzień Dobry TVN