Jak zapobiegać utracie witamin w żywności? Warzywa i owoce to główne źródło witamin. Co robić, by ich nie straciły? Jak przygotować żywność?
13 lutego 2018, 9:52
Cenne właściwości suszonych owoców. Dlaczego warto je jeść? Suszone owoce to świetna alternatywa dla miłośników słodkości. Przysmaki często zawierają w sobie naturalne cukry, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie....
8 stycznia 2018, 10:20
Stres. Kiedy napędza, a kiedy wyniszcza? Stres to moment, w którym musimy zmobilizować cały organizm do tego, żeby się przystosował do sytuacji zagrażającej....
14 września 2017, 13:15
Esencje roślinne. Jak powstają i jak wpływają na zdrowie? Karolina Murdzia powiedziała w "Dzień Dobry TVN", jak odejście z pracy w korporacji zmieniło jej życie. Jak odnalazła swoje szczęście? Co daje jej stosowanie...
11 września 2017, 9:20
Ten koktajl wydłuża życie. Jest pyszny i prosty do przygotowania Mowa o koktajlu szpinakowo-jagodowym, który jest bogatym w witaminy źródłem antyoksydantów. Dzięki nim chroni przed nowotworami i spowalnia procesy starzenia...
5 września 2017, 8:27
Magnez niezbędny w diecie. Gdzie jest go najwięcej? Magnez jest bardzo ważny w diecie każdego człowieka. Jego dzienne zapotrzebowanie to ok. 350 mg dla mężczyzn i 280 mg dla kobiet. Jego wchłanianie wspomaga...
29 sierpnia 2017, 9:06