Przepis na leczo w pół godziny! JAK ZROBIĆ PYSZNE LECZO SKŁADNIKI, PRZYGOTOWANIE

J
Przepis na leczo w pół godziny! JAK ZROBIĆ PYSZNE LECZO SKŁADNIKI, PRZYGOTOWANIE, FILMY
Przepis na leczo w pół godziny! JAK ZROBIĆ PYSZNE LECZO SKŁADNIKI, PRZYGOTOWANIE, FILMY archiwum Polska Press Grupa
Pyszne i proste leczo! Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy. Sprawdź, jakie składniki i ile czasu potrzebujesz, by zrobić pierniki. Oto proste, niedrogie i wypróbowane przepisy, składniki, przygotowanie, filmy!

Czas na leczo! Podpowiadamy, z czego i jak je zrobić. Poniżej znajdziecie proste i sprawdzone przepisy na leczo. Co dodać, żeby było smaczne? Leczo z mięsem czy tylko z warzyw? Oto kilka prostych, niedrogich i wypróbowanych przepisów na leczo. Przygotujcie przede wszystkim cukinię, paprykę, cebulę.

PRZEPIS NA LECZO Z CUKINII Z KIEŁBASĄ (LECZO W PÓŁ GODZINY) - PRZEPIS 1. INTERNAUTKI JOLANTY
Leczo – składniki:

  • 2 średnie cukinie (najlepiej młode)
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 2 puszki pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 kiełbasy (np. śląskie)
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku
  • olej

Leczo – przygotowanie:
Warzywa myjemy. Z papryki usuwamy pestki. Jeśli duże pestki są w cukinii, także je usuwamy. Jeśli cukinia jest młoda, a pestki małe i miękkie, nie musimy ich usuwać. Następnie wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pokrojoną cukinię, gdy ta zmięknie dodajemy paprykę, czosnek i pomidory. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy aż warzywa zmiękną.

Czas przygotowania: pół godziny

PRZEPIS NA LECZO Z JAJKAMI.
Leczo – składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 3 jajka
  • szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz.

Leczo – przygotowanie:

Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić w plastry ok. 5 mm, posolić i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron przez 2-3 minuty. Przełożyć do rondelka. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w wąskie paseczki i wymieszać z cukinią. Dodać szklankę śmietany lub jogurtu z łyżką mąki i wymieszać. Doprawić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry, a następnie ułożyć na cukinii. Na wierzch wbić jajka, posypać zieleniną i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż jajka się zetną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PRZEPIS NA LECZO Z DYNI - PRZEPIS 3.
Leczo – składniki:

  • 4 papryki
  • 2 kg dyni
  • mięso (według uznania - może być np. 30 dag kiełbasy i 20 dag wędzonego boczku)
  • 3 cebule
  • 2 pomidory
  • przecier pomidorowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól, pieprz, sok z cytryny.

Leczo – przygotowanie:
Cztery papryki kroimy w grubą kostkę. Dynię obieramy ze skóry, usuwamy z niej pestki i również kroimy w kostkę. Pokrojoną dynię i paprykę wrzucamy do garnka, wlewamy kilka łyżek wody. Kroimy kiełbasę i boczek. Cebule obieramy i siekamy. Smażymy wędliny, po chwili dodajemy cebulę. Gdy warzywa będą się gotować dodajemy mięso, przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, przecier pomidorowy) i dusimy do miękkości. Dodajemy sparzone wcześniej, obrane i pokrojone pomidory. Doprawiamy solą, cukrem, sokiem z cytryny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 8

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

k
kuntakinte
2019-08-05T13:55:03 02:00, Gość:

Poproszę więcej takich szybkich dań!

kup se woka i naucz

majstrowac po chinsku :D

https://www.youtube.com/watch?v=TWhAwtSSlro

G
Gość
Poproszę więcej takich szybkich dań!
G
Gość
2016-08-27T22:07:47 02:00, Amator lecza:

W pół godziny? Jadłem kiedyś leczo gdzie wszystko było wrzucone i zrobione na raz. Pewnie trwało to z pół godziny. - nigdy więcej.

Kiełbasę trzeba podsmażyć osobno, cebulę też osobno (już mamy jakieś 15min, dusimy to z pomidorami, następnie dodajemy cukinię (juz mamy około 1h). Następnie dodajemy paprykę, chodzi o to by nie zmiękła za bardzo bo w tedy jest lekko chrupiąca (przy odgrzewaniu już ten efekt tracimy). Na końcu dodajemy czosnek i przyprawy. Cały czas kontrolujemy ilość wody przykrywając lub odkrywając pokrywkę. (mamy jakieś 1,5h) :-( Jeszcze można dodać pieczarki, ale je też trzeba podsmażyć na maśle i to już trwa, bo najpierw muszą oddać wodę, potem je solimy i znowu czekamy aż oddadzą wodę - a to trwa :-( pozdro.

pomidory na poczatku ?

o cipkomaryjko

najpierw to co najdluzej dochodzi, a na koncu miekkie rzeczy

s
smakosz
wystarczy kupic gotowca

w sloiku typu fasolka

po bretonsku

udusic cukinie na ciape

w 2gim garnku

a potem wymieszac ;)

gotuje sioe do miekkosci

jak to pisza w kuchni polskiej
P
Profesor
2016-08-27T22:07:47 02:00, Amator lecza:

W pół godziny? Jadłem kiedyś leczo gdzie wszystko było wrzucone i zrobione na raz. Pewnie trwało to z pół godziny. - nigdy więcej.

Kiełbasę trzeba podsmażyć osobno, cebulę też osobno (już mamy jakieś 15min, dusimy to z pomidorami, następnie dodajemy cukinię (juz mamy około 1h). Następnie dodajemy paprykę, chodzi o to by nie zmiękła za bardzo bo w tedy jest lekko chrupiąca (przy odgrzewaniu już ten efekt tracimy). Na końcu dodajemy czosnek i przyprawy. Cały czas kontrolujemy ilość wody przykrywając lub odkrywając pokrywkę. (mamy jakieś 1,5h) :-( Jeszcze można dodać pieczarki, ale je też trzeba podsmażyć na maśle i to już trwa, bo najpierw muszą oddać wodę, potem je solimy i znowu czekamy aż oddadzą wodę - a to trwa :-( pozdro.

Amatorze leczą,gdzie w oryginalnym przepisie masz kiełbasę? Nie mówiąc o cukini czy pieczarkach? Wycieczkę na Węgry polecam ignorancie.

G
Gość
2019-08-04T16:21:13 02:00, Gość:

Najzdrowsza to jest ta kiełbasa rakotwórcza. Można zastąpić smażonym tofu i będzie zdrowiej.

Przetworzone mięso ogólnie jest rakotwórcze, a wszyscy się tym zajadają codziennie. Nie dziwne że po wielu latach tylu ludzi ma raka jelita grubego.

G
Gość
Najzdrowsza to jest ta kiełbasa rakotwórcza. Można zastąpić smażonym tofu i będzie zdrowiej.
A
Amator lecza
W pół godziny? Jadłem kiedyś leczo gdzie wszystko było wrzucone i zrobione na raz. Pewnie trwało to z pół godziny. - nigdy więcej.
Kiełbasę trzeba podsmażyć osobno, cebulę też osobno (już mamy jakieś 15min, dusimy to z pomidorami, następnie dodajemy cukinię (juz mamy około 1h). Następnie dodajemy paprykę, chodzi o to by nie zmiękła za bardzo bo w tedy jest lekko chrupiąca (przy odgrzewaniu już ten efekt tracimy). Na końcu dodajemy czosnek i przyprawy. Cały czas kontrolujemy ilość wody przykrywając lub odkrywając pokrywkę. (mamy jakieś 1,5h) :-( Jeszcze można dodać pieczarki, ale je też trzeba podsmażyć na maśle i to już trwa, bo najpierw muszą oddać wodę, potem je solimy i znowu czekamy aż oddadzą wodę - a to trwa :-( pozdro.
Wróć na stronakobiet.pl Strona Kobiet