Zaczyna się sezon na pyszne borówki. Jakie mają właściwości? Owoce te to potężny zastrzyk zdrowia. Działają jak antybiotyk, odtruwają, regulują trawienie, przeciwdziałają anemii, zapobiegają miażdżycy, poprawiają wzrok, opóźniają procesy starzenia.
Są doskonałym źródłem witamin i minerałów. Zawierają: potas, fosfor, magnez, wapń, sód, żelazo oraz witaminy A. Uwaga! Poddane działaniu wysokich temperatur np. gotowaniu, tracą większość wartości odżywczych. Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.